Friday, February 25, 2011

HELLO!!!

Hye uallz… dah lma dah cuti buat blog rasanya… xtau da nak tulis apa dlm ni.. bknnya apa, lan malas da nak menulis.. paham2 la kn sjak bisnes berkembang ni, agak susah nk luangkan masa dpn laptop… tpi bisnes je yg kembang, bdn x kembang ok… maintain nox.. mampu??!!

ni nak citer psal wyg ni?? korg penah tgk wyg x?? lau x baek korg bunuh dri je la… semlm lan ngn bos curi tulang gi tgk wyg crite I AM NUMBER 4!! gempak siut.. dan byk gak la khurafat dlm crite tu.. jgn pecaya ok.. lau korg pecaya gak, lan xtau la nk ckp pa.. mmg bongok tahap hanjing la org tu.. hehe.. tpi nak crite bkn sal wyg tu, nak crite sal pelakon nya.. encem nox.. keguguran ibu mengandung lau tgk… hah, ko mampu??

zspour2

hah, ni lah gmbr kitorg tym kne gosip aritu, merembes x tgk mak ngn laki mak ni??? mampu ko bgambar smbil duduk camtu?? ko mampu duk mencangkong je nox lau begambar.. eh, ada org terasa ke?? sori, x sengaja terkutuk.. haha..

ok la.. dah xtau dah nak tulis apa dlm ni… daa..

Chiaoo bedah!!!

p/s: dilarang copy gmbr di atas.. bkn untuk tontonan umum arh…

Wednesday, February 23, 2011

Aktifkan diri anda!!!

 

Semua org dah aktif sgt beblog ni… x bleh jdi ni… i pun nak aktifkn diri la dlm bidang ni…

TAPI…

tak tau nak tulis apa…

DAAA…

Thursday, April 1, 2010

blurrrryyy....



setting : dlm dewan kuliah G

masa : xtau la kul brape kn sbb adik x nengok jam.. kul 2.30 kot... bedal..

lekcerer : ok sumer, buka note yg last klas.. study.. tgk blik latihan yg sy suh buat ari tu..

adik : eh, bla masa plak ada latihn?? *dgn muka blurrr.. (sekelas gelak bgi nak gila)..

eh, ak slh ckp ker?? apsal dorg gelak erk??

15 minit kemudian... jeng jeng jeng...

lekcerer : ok, next week ada test kalkulus ok.. ari khamis..

student A (yg syial) : owh.. tym klas ker??

lekcerer : a'ah.. klas ni seimbang kn.. lelaki ngan pompuan?? *tba2 kuar topik kn...

student A : xla puan, pompuan lagi byk... *smbil tesengih menjuihkn mulut dan mata memandang ke arah adik n kak B..

lekcerer : tpi, sya tgk jumlah lelaki ngan pompuan same la... awat?? ada yg setengah2 ker??

lalu klas riuh tinggi mengalahkn pasar ikan..

student A : kikikiki...

lekcerer : x baikla ngko ni adshjdbha....

adik : yer la kn puan, x baik la korg ni.. *dgn buat gaya angelina jelek...

sumer gelak lagi.. kali ni dah mcm dewan parlimen plak.. aik, adik silap ckp lagik ke uallz??

cube korg gtau kt mna salah dan silapnyer... *buat2 xtau plak kn... siap ko syal... dah la rmbut ko mcm ratna sari mengurai, ske2 je ko nak ejek kitorg yer.. nti ak sumpah anak ko jdi bapok bru ko tau.. lagi bapok dri sumer bapok kt dlm dunia ni...

lekcerer : ok2... sumer lelaki amik test kul 8.15-9.15 n pompuan plak 9.15-10.15pagi...

student A : azlan, ko dgr x tu?? smbl nengok adik..

adik : (diam menyampah smbil memandang hanj itu)..

tpi, adik masi blurr la uallzz.. bleh tlg x?? adik kne pegi 8.15 ker atau 9.15???? hurmmm.... saper dpt jwapn tepat dpt hadiah berzina freee... *abisla merembesss...
ermmm...

Sunday, March 7, 2010

BISNES!!$$$$$$$

hye uallz.. lma adik x ke udara kn uallz.. aper2 la.. ari ni entri adik sal bisnes uallz.. uallz xder niat ker nak buat bisnes ntuk mndapat duit.. kalau tanyer adik sal duit ni, adik beriya2 ni sgt siap terlompat2, tekinja2 dan melalak2 lagi uallz.. tpi, kna la kaji selidik dlu kn uallz.. contoh la kn, klau kta pegi shopping mall la kn, pastu ada akak2 promoter jual alat2 kecantikn, kta mesti tgk dlu kn muka akak2 promoter tu chantek ker tidak uallz.. klau muka akak tu hambur mcm hantu langsuir, baik ko xyah beli kn.. tup tup nti muka ko jdi mcm langsuir gak kn.. lagi 1 contoh uallz.. klau uallz nak beli alat pelangsingan badan la kn, uallz tgk dlu salesman dy punya bdn.. klau bdan mcm gajah mengandung 9 bulan, lebih baik uallz simpan duit tu ntuk anak2 gajah uallz kt rumah..
nyah, i nak jual produk kecantikan ni nyah.. u x nak beli ker?? tgk muke i ni.. bukn plastic surgery ni nyah.. ni la hasilnyer i pki produk ni..

hye nyah, u xnak ker tetek u yg besar tetek kucing tu jdi mcm tetek i ni nyah?? kompom ko dpt laki yg ko nak nyah.. lau u nak tetek mcm i ni, mkn marvelon 3 papan.. kompom ko dpt tetek yg lebih besar dri i nyah..

ok la.. berbalik ke bisnes.. jumaat mlm ari tu lepas test, azhar(kwn sekelas yg agak encem) bwa la adik kuar mkn kn.. dy blnja katanya smbil2 nak perkenalkn adik ngan bisnes yg bru dy join ni.. adik pun ikut jer la kn.. dah org nak blnja mkn.. pastu ktorg pun merempit la gi restoren tu.. sesampai jer kt restoren tu kn, rmi plak org.. adik tgk kt restoren tu, suma org pki kemeja uallz.. x ker ko terkaget, nak mkn kt restoren mamak pun pki ala2 nak pegi grammy award..pastu, ader plak sekumpulan org tu pggl ktorg.. org atasan azhar la kn.. pastu lepas jer order mkn n minum.. sorg pompuan yg agak berisi start la explen psal bisnes dy tu.. adik mls sebenarnya nak dgr ni tpi azhar dah paksa sgt siap nak blnja mkn lagi kn.. jdi dgr jer la explaination dy yg pnjg berjela nak mampos tuh.. hampir 2 jam adik terkandas kt sna uallz.. xker ko termeninggal camtu.. siap ko dy paksa2 plak.. adik xnak, xnak la kn.. xkn la ko nak paksa ak ikut bnda tu.. pastu bleh plak la dy buat statement brani mati kt situ.. katanya, "lan nak bwa kereta x??" adik pun jawab "nakla".. pastu, dy tanya lagi "klau lan nak bawa kereta, mesti nak bawa kereta mhl2 kn.. xkn la nak bawa kancil, kenari atau kelisa kn.. sya x pggl tu kereta, sy pggl bnda tu binatang".. hah amik ko!! dlm hati adik kn," ak tgk ko ni xder pun kreta, ader hati plak nak berlagak bagai ni.. ak tgk kaki ko ni tegap semacam jer kn.. mcm pemain bola sepak.. sah2 ko jln kaki jer pegi klas.." pastu adik tgk kt parking lot tu, xder pun kereta mewah kt situ.. yg plg mhl pun adik tgk, kereta gen2.. bleh plak ko nak berlagak yer sundel.. siap ko..
nyah 1: nyah, cepat lambai nyah.. org tgh tg kta tu..
nyah 2: nyah, chanteknyer bju u nyah.. tpi chantek lagi bju i ni hah.. siap ada rumpai laut lagi kt leher i ni..
nyah 3: yer la.. wajib la kn kta bechantek2 ntuk mkn kt restoren mamak tu.. kta tgk sapa dpt laki bancuh milo tu dlu..

abis jer 2 jam cmtu, adik pun nak mnta dri sbb ada klas kokurikulum pagi sabtu tu.. pompuan tu ckp tunggu kjap sbb dy nak bwa adik jmpa ngan bos dorg yg plg atas tpi dy duduk kt bwh x beratap uallz.. haha.. aper2 la ngko.. pastu adik tgk ada 3 org laki kt situ.. suma x encem.. sorg tu nama dy aji, bos kecik n nthah sapa lagi tu sorg.. yg penting adik tgk dorg dri atas smpi ke bawah.. katanya dah lma buat bisnes ni, tpi adik tgk hp dorg hp nokia zaman gelap gelita dulu yg ada torchlight ntuk pegi tongga gajah kt dlm hutan.. hampir adik nak ketawa smpi pengsan kt situ.. lma la gak dorg tya2 adik.. siap adik cubit paha azhar lagi nak bawa dy blik.. last2, dkat kul 1 camtu, bru adik blik.. azhar yg hntr.. siap peluk2 atas motor lagi gitew... haha.. romantik ker tidak uallz.. finally, adik x join gak bisnes tu.. mls la adik nak ikut2 bnda tu.. xder masa sebenarnya nak join n tiap2 mlm plak kna pegi sna.. neway, thanx to azhar sbb blnja adik mkn.. hehe..

Saturday, February 20, 2010

ENCIK TEKSI YG ENSEM

ari ni mood adik baik plak nak menghupdate blog ini biarpun jari jemari, kuku kemuku, semuanyer berat2 belaka.. aper2 la ngko bangang.. ni nak tnyer ni uallz, korg penah naik teksi x?? kalau x penah, adik nak tnyer, korg asal mane oii?? bru turun bukit ker, atau bru kuar hutan??!! xperla klau korg x penah naik teksi.. ader ker haku kesah har???!! aik, manas plak nyah sorg ni kn.. hehe.. berbalik ker crite tdi, teksi?? korg nak tau pacik teksi kt dunia ni kebyknnyer kuanghajo tau.. dorg tau nak amik untung jer tpi langsung x menjaga keselamtan awam gitew yer.. ni la adik nak crite ni.. crite ni dah lme da, tym blum kuar jpa lagi gitew.. tym tu adik, akak B dan fanatiknyer pjan, wiwi chantek ngan honey madunyer, adi,(klau korg x perasan, adik sorg jer uallz.. xder pasangan.. tepaksala adik solo2 gitew kn..).. xperla.. nyah malatops latops mcm ak ni mmg la kuar solo2 kn.. ok.. kitorg pun naik la pacik bus..2 kali naik bus yer uallz sbb kiter nak pegi 1utama.. bru la feeling artis gitew kn.. sesampai jer kt sner yer, dorg2 pun start la shopping mopping.. adik x dpt shopping uallz.. jpa blum kuar gitew.. tepaksa la adik telan air liur n air tetek sndiri smbl2 gigit jari kaki melihat kasut, beg, makeup, evening dress yg chantek2, malatops latops gitew.. mamp0s adik uallz..
wah, sapa ka nyah itu?? chantek malatops2.. tepaksa gigit balak jer la haku nengok dy..
woi, encik tarzan oi.. ni adik la oi.. adik tau la adik ni chantek tpi ko x layak nak nengok adik yer...

pastu, abis jer dorg shopping, kitorg pun blik la.. sesampai jer kt pintu utama, ujan plak uallz(mksdnyer kter diberkati lah itew kn).. tepaksala kiter naik teksi ke lrt terdekat ntuk pegi pasar seni.. smpi je kt kaunter teksi itew, pacik teksi ckp limit 4 org, kalau x kna saman dek lpkp aper nthah rm500.. puas adik pujuk pacik itew ntuk bawa sekali sumer sbb kwn akak B, pjan tu kn kecik mcm baby baru lahir gitew.. jdi adik kater la kt pacik teksi tu yg kwn kitorg yg sorg tu bdak kecik yer.. tpi malangnyer alasn x dterima.. jdi tepaksa la kitorg mmbuang duit ntuk mbyr 2 teksi.. sesampi jer kt dlm jln aper nthah, pacik tu pun bwa laju mcm bwa roller coaster dan mcm esok nak kiamat..eh pacik, esok nak kiamat ker?? adik blum solat taubat lagi ni... hahaha.. aper2 la ko.. pastu smbil2 dy drive tu, boleh plak lar dy nak angkat hempon zaman nabi adam nyer itew.. kalau sekejap x per, ni mcm bekurun x jmper org yg beckp kt dlm fon itew..
nyah,, lma x jmpa n beckp ngan ko nyah.. bekurun lmnyer sejak zaman neolitik lagi kn.. tgk hempon ak ni masi gak hempon zaman itew.. xder duit haku nyah, nak tukar hempon..

lpas itew yer, abis2 jer dy beckp kt hempon dy itew, adik pun menguarkn suara merdu ala2 jaclyn victor adik ni.. mahal suara ni uallz..

adik : pacik, kalau naik teksi 5 org brape dndanyer yer??
pacik teksi : rm500 dik.. mahal tuuu..
adik : owh.. kalau bertelefon smbil bwa teksi x kna denda ker pacik??
pacik : bertelefon yg camne ni dik??
adik : (ek eleh, buat2 xtau plak pacik ni kn.. nak mkn high heel ak ker??) alah pacik, mcm yg pacik buat tadi la..
pacik teksi : (kalut mcm nak mampos) owh, klau cenggitu dy x saman adik oii,, dy plg2 tegur jer..
adik : tpi pacik, masi gak membahayakn penompang kn..( lagi2 yg berlian mcm haku ni)

terus pacik itew terdiam berjuta2 bahasa.. x ker tekeluar kemaluan ko?? ko reti nak amik untung jer tpi keselamatan penumpang ko x pndi nak jaga.. kpda suma pemandu2 teksi ker, lori balak ker, bas seranas ker, jgnla buat aksi cenggini.. ini aksi bahaya yer uallz.. klau adik nmpk lagi aksi2 begini, siap ko!!! AWAS!!!!

sebelum adik nak ciao, ni ntuk tatapan umum uallz.. jgn beliur tengok gmbr adik ni yer.. yg ader laki ker, bofren ker, adik ker bapak ker,abg ker, tutup mata dorg.. aurat ni uallzz..
klah.. smpi cni jer entri adik ari ni yer.. chiow bedah..

Tuesday, February 9, 2010

Syundellz ker tidak uallz...

hye uallz.. lma adik tak ke udara kn uallz.. aper2 la ko nyah.. yg penting ko bahagia.. entri ari ni adik nak crita psal p0mpuan shial plak.. naper la sejak kebelakangan ni adik asyik jer tejmpa ngan p0mpuan shial fukimawati yg tak tau malu.. mcm nak kena penyepak jer uallz.. cenggini criternyer..

p0mpuan 1:
pada ari khamis yg lalu, adik ni singgah la kt kedai buku, nak beli buku katanya ntuk dijadikn arca kt rumah.. lepas itew, sesudah jer adik bayar buku itew, rm70, mahal la tu kn.. kalau beli maeup rm200 x mahal kn uallz.. aper2 la.. tym byr buku tu kn, adik terperasan yg p0mpuan kt kounter menengok adik mcm nak mkn org.. tpi, adik buat biase jer la kn sbb mgkn dy tgk adik sbb adik lagi chantek dan malatops dri dy kn.. lepas itew, adik p0n becatwalk kuar dri kedai buku itew yer.. lepas adik kuar, mmber adik sorg ni plak yg pegi byr buku yg dy beli, pastu dy tedengar p0mpuan syial yg kt kounter tu kater kt kwn dy lagi sorg "mcm nak jdi 2 alam dah itew".. pastu aper lagi, kwn adik p0n gtau kat adik kata2 p0mpuan syundal itew.. adik p0n msk kt dlm kedai itew semula dgn muka marahnyer..
p0mpuan : yer dik??
adik : kak, mulut tu bleh tlg jaga ckit x??
p0mpuan : (terdiam)
adik : x baik ckp org camtu tau..
p0mpuan : naper ni dik??
adik : jgn igt haku x tau yer!!!!(terus bercatwalk dgn buat muka kekwat)

trus dy terdiam sejuta bahasa..kalau ak 2 alam, bapok atau p0ndan sekalip0n, ader ker ak bezina ngan laki ko hah??!! ader ak kaco abg ko, adik ko, bapak ko, atau datuk ko ker hah??!! nasib haku ni baik tau, lau x dah haku rodok2 ko punyer lubang puki pakai batang penyapu.. pastu haku suruh org rogol ko, nak?? pakai tudung konon, tpi sebok nak mengata org.. labih baik ko bebogel syal.. fukimawati.. haku sumpah nti anak ko jdi p0ndan atau pengkid.. baru ko x dpt nak lupa rupa haku yg nak jdi 2 alam ni!!!
nyah, ko tgk kat pondan itew.. hahahaha.. pondan!!!!

pompuan 2 :
ari isnin plak, ader gak p0mpuan sorg ni.. adik nak print lab report tau.. deadline kul 12.. tpi adik dah lmbt dah tau.. pegi komputer lab, kertas abis, jdi, adik tepaksa hanjing la pegi library yg selalu rmi org nak gna printer itew.. sesampai jer adik kat situ, barisan pnjg uallz.. sempat adik menopos klau nak tggu.. tpi, nak dijadikn criter, adik pegi jer la berbaris menunggu giliran.. pompuan itew plak nak print pon lama uallz.. mcm dy nak beranak plak kt situ.. adik p0n aper lagi kn, buat la muka singa nak mkn org.. x lma cenggitu, giliran adik p0n dah nak smpi.. tggl sorg jer p0mpuan kt situ.. pastu adik p0n tgk dy tgh print bnda aper nthah.. sekalinyer, bleh plak la dy buka internet kt situ.. ni adik nak marah ni sbb klau nak online, pegila pc lain kn.. trus adik pun sentap kt dy..


adik: akak, klau nak on9, gunela pc kt sebelah itew hah..
pompuan : sye bkn nak on9, syer nak print website ni hah..
adik : (menunggu dgn sabar)
pastu adik nmpk plak dy buka website istudent.uitm.edu.my
adik : kak, klau nak validate course, bukn kt cni, pegi la pc lain..
pompuan : syer bukn nak validate course, syer nak print slip validation tu..
adik : lain kali, lau dah validate tu kn, save la kt pendrive.. paham2 jer la org ramai nak guna printer.. pastu server ni lembab...

hah.. bru ko tau.. rasekn ko sentapan tghari haku..

hah.. lepas ni ak nak tgk porntube plak.. biar dorg ni tggu ak smpi dorg mampos..


pompuan 3 :
lepas jer adik pegi hntr report kt miss Chantek (nsb baik dy x mrh sbb lmbt hntr), adik, akak B ngan adi p0n pegi la kl.. nak gi kl.. adi nak beli kamera katanya.. so, kitorg p0n naik monorel yg sesak mesak itew.. sesampai jer kt stesyen hang tuah, ader la sorg p0mpuan bersama 2 org anaknyer nak kuar.. kata sesak kn, knala bagi laluan kt org nak kluar.. pastu, pompuan tu ckp "excuse me" nthah brapa kli nthah.. tym tu adik tgh bagi laluan org yg kt depan itew nak kluar tpi x dgr plak ader akak itew nak kluar dri blkg adik kn.. akak itew dgn kwanghajonyer cucuk2 tang bahu adik guna jari manisnyer.. woi, pompuan, suker ati mak bapak ko jer nak cucuk2 bahu ak erk.. tru adik marah dy "hoi kak, sabar la cket!!!... heyh!!!" trus dy terdiam mcm tikus basah kuyup dan kuar dri monorel itew dgn muka syialnya.. ko hingat klau ko buat muker camtu, haku takut ngan laki ko ker!!!!
FUCK YOU!!!!!!!!!

Sunday, February 7, 2010